Tuvalette abdest almak günah mıdır?
Abdest alınan yerin temiz olması esas olup, necaset mahalli olan pis yerlerde abdest alınması tenzihen mekruhtur (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtar, I, 133). Ancak günümüzde temizlik amacıyla tanzim edilen mekânlarda genellikle banyo, lavabo ve klozetler birlikte yer almaktadır. Bu durumdaki banyolarda, necaset bulunmadığı için abdest almak veya banyo yapmakta sakınca yoktur.
Banyo, lavabo ve klozetlerin farklı mekânlarda yer aldığı evlerde, abdest almaya müsait bir yer varken, tuvalette abdest alınmaması daha uygun olur.
Sadece tuvalet amacıyla kullanılan mekânlarda abdest veya gusül abdesti almak zorunlu olduğu durumlarda, üzerine necaset sıçratmamaya özen gösterilmeli ve bunun için gerekli tedbirler alınmalıdır.
![]() |
|
Mehmet CÖMERT | |
RAMAZAN BİR MEKTEPTİR | |
![]() |
|
a.R.a (aRa) | |
GÂYE ve ZAMAN | |
![]() |
|
Talip AKBAŞ | |
DÖNDÜM KIBLEYE, KIBLEM...? | |
![]() |
|
Nail ÇAM | |
NAMAZ KIRAATİNDE TEKNOLOJİK CİHAZ KULLANMAK | |
![]() |
|
Mehmet ÖZEL | |
KUL VE TAKDİR | |
![]() |
|
Murat KALIÇ | |
DİN İSTİSMARININ ANATOMİSİ | |
![]() |
|
Müberra AKTÜRK | |
HAYRI ÖĞÜTLEMEK | |
![]() |
|
Abdurrahman AKBAŞ | |
NAMAZIN RUHU: ALLAH'I ANMAK | |
![]() |
|
Mustafa IRMAKLI | |
FETHİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ | |
![]() |
|
Doç. Dr. Durak PUSMAZ | |
İLİM, KÖLEYİ KRAL MERTEBESİNE YÜKSELTİR | |
![]() |
|
İbrahim KARTAL | |
İLÂHÎ İHSAN ET BERAATİMİZ | |
![]() |
|
Metin BEYAZLI | |
RAMAZAN GELDİ | |
![]() |
|
Hacı İbrahim SAĞIR | |
YOK | |
Aktif Ziyaretçi | 22 |
Bugün Toplam | 2660 |
Toplam Ziyaret | 2892418 |