• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/insanveislam.org/
  • https://plus.google.com/https://www.facebook.com/insanveislam.org//posts
  • https://twitter.com/insanuislam
                
MAKALELER
EĞİTİM ve SUNUM DOSYALARI
VAAZ ARŞİVİ KATEGORİLERİ

DHBT ve MBSTS Diyanet Yeterlilik TEST 17

Diyanet Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları 17

1: Bir gün içinde namazlarını eksizsiz kılan bir müslüman kaç rekat namaz kılar?

a:37

b:40

c:20

d:Hiçbiri

2: Revâtib nedir?

a: Farz namazlardır

b. Vacip Namazlardır

c: Vakit namazların yanında düzenli olarak kılanan sünnetlerdir

d:Düzenli olmayarak çeşitli ve vesilelere Allah'a yakınlaşmak ve sevap kazanmak maksadıyla ayrıca kılınan namazlardır

3: Aşağıdakilerden hangisi tatavvu değildir?

a:Teheccüd namazı

b:Bozulan nafilenin kazası

c:Kuşluk namazı

d:Hiçbiri

4: Aşağıdakilerden hangisi namazın vücûb şartlarından değildir?

a:Müslüman olmak

b:Bâliğ olmak

c:Yaşlı olmak

d:Akıllı olmak

5:Vâcibi inkar eden kişi için hangisi yanlıştır?

a:Dinden çıkmaz

b:Fasik kabul edilir

c:Dinden çıkar

d:Hiçbiri

6: Aşağıdakilerden hangisi Hz. Peygamber'in devamlı olarak yaptığı ve bir mazeret olmaksızın terketmediği şeydir?

a: Farz

b:Vacid

c:Farz-ı ayn

d:Sünnet

7: Aşağıdakilerden hangisi kişinin kendi isteğiyle ve fiili ile namazdan çıkmasını ifade eder?

a:Tertip

b:Hurûc bi sun'ih

c:Ta'dil-i erkan

d:Kavme

8: Farzlar arasında sıraya riayet etmek aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

a:Tertip

b:Hurûc bi sun'ih

c:Ta'dil-i erkan

d:Kavme

9: Hükmi kirlilikten temizlenme aşağıdakilerin hangisi ile ifade edilir?

a:Necasetten taharet

b:Setr-i avret

c:Hadesten taharet

d:Hiçbiri

10: Galîs avret neyi ifade eder?

a:Göbek ve diz kapağı arası

b: Cinsel organ ve makat

c:Dizden aşağısı

d:Göbekten yukarısı

11: İstikbal-i kıble ile ilgili hangisi doğrudur?

a:Kabe istikametinden 90 derece dönülse namaz bozulmaz

b:Kabe istikametinden 80 derece dönülse namaz bozulmaz

c:Kabe istikametinden 70 derece dönülse namaz bozulmaz

d:Kabe istikametinden 45 derece dönülse namaz bozulmaz

12: Bir farz namazın vakti içinde kılınmasına ne ad verilir?

a:Faite

b:Kazâ

c:Cem'

d:Edâ

13: Aşağıdaki vakitlerin hangisinde nafile kılmakta kerahat olmaz?

a:Sabah namazını kıldıktan sonra güneş doğana kadar

b:Öğlle namazını kıldıktan sonra, ikindi vakti girene kadar

c:İkindi namazını kıldıktan sonra güneş bataba kadar

d: Akşam namazının farzından önce

14:Aşağıdakilerden hangisi kalbin bir şeye karar vermesi, hangi işin ne için yapıldığının açıklıkla farkında olunması demektir?

a:Vakit

b: Niyet

c:Cem'

d:Edâ

15: Kur'an okunurken çeşitli sebeblerle yapılan okuma hataları aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

a:Umum-i belvâ

b:Lahn-ı celi

c:Lahn-ı hafi

d:Zelletü'l kâri

16: Aşağıdakilerden hangisi eller dizlere erecek şekilde eğilmek anlamına gelir?

a:Rüku

c:Kıyan

c:Secde

d:Kıraat

17: Hanefiler dışındaki üç meshebe göre tuma'nine ve kavmenin hükmü nedir?

a:Farz

b:Vacip

c:Sünnet

d:Mubah

18:Aşağıdakilerden hangisi yastı namazından sonra kılınan vacip hükmündeki namazdır?

a)Teheccüd                              b)Vitir

c)Tesbih                                   d)Bayram

19:Teravihin cemaatle kılınmasının hükmü nedir?

a)Farz-ı ayn                              b)Sünet-i kifaye

c)Farz-ı kifaye                          d)Vacip

20: Hanefi ve Mâlikilere göre Cuma namazı dışındaki farz namazları cemaatle kılmak gücü yeten erkekler için ............. dir.

Boşluk için en uygun seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

a:Farz'ı ayn

b:Farz'ı kifâye

c:Vacip

d:Müekked sünnet

CEVAPLAR:

1:B
2:C
3:B
4:C
5:C
6:D
7:B
8:A
9:C
10:B
11:D
12:D
13:B
14:B
15:D
16:A
17:A
18:B
19:B
20:D



Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam117
Toplam Ziyaret635044