• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/insanveislam.org/
  • https://plus.google.com/https://www.facebook.com/insanveislam.org//posts
  • https://twitter.com/insanuislam
                
MAKALELER
EĞİTİM ve SUNUM DOSYALARI
VAAZ ARŞİVİ KATEGORİLERİ

DHBT ve MBSTS Diyanet Yeterlilik TEST 21

Diyanet Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları 21

41)Namaz rükünlerinin düzgün bir şekilde yapılması aşağıdakilerden hangisi ile düzgün ifade edilir?


a)Tertip                            b)Tedvir
c)Ta'dil-i erkan                       d)Kavme


42)Aşağıdakilerden hangisi avret sayılan yerleri örtmek demektir?

a)Setr-i avret                    b)Hadesten teharet
c)Necasetten teharet              d)Galiz avret


43)Müslümanların kıblesi neresidir?

a)Mescid-i Aksa               b)Mescid-i Nebevi
c)Mescid-i Haram             d)Mescid-i Kıbleteyn


44)Bir farz namazının vakti dışında kılınmasına ne ad  verilir?

a)Faite                            b)Kaza
c)Cem'                            d)Eda


45)Sabaha karşı doğuda tan yerinde ufuktan göğe doğru dikey olarak yükselen,pramit şeklinde, akçıl ve donuk bir beyazlık aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

a)Fecir-i sadık                 b)Fecir-i taglis
c)Beyaz-ı müstetıl             d)Beyaz-ı müsta'razi


46)Akşamleyin ufuktaki kızıllıktan/kızartıdan sonra meydana gelen beyazlık neyi ifade eder?

a)Şafak                       b)İstiva vakti
c)Fey-i zeval                  d)Fecr-i kazib


47)Niyetin zamanıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

a)Niyetin iftitah tekbiri ile birlikte yapılması efdaldir
b)Tekbirden önce de niyet edilebilir
c)Tekbir alındıktan sonra yapılan niyet geçerli olur
d)Şafii mezhebinde niyetin hemen her tekbirden önce veya tekbirle birlikte yapılması gerekir


48)Namazda bir miktar Kur’an okumak neyi ifade eder?

a)İftitah tekbiri 
b)Kıyam
c)Rüku
d)Kıraat


49)Aşağıdakilerden hangi namazın vaciplerinden değildir?

a)Sadece alın ile burunu da yere koymak
b)Farz olan fiili geciktirmemek
c)Gerektiği durumlarda sehiv secdesi yapmak
d)Namazın başlarken elleri kaldırarak tekbir almak


50)Aşağıdakilerden hangisi namazın sünnetlerinden değildir?

a)Tuma’nine                 b)İtimat
c)Tesmi                     d)Tahmid


51)Ezan okunurken her cümle arasında biraz beklemeye ve ikinci cümlelerde sesi biraz daha yükseltmeye ne ad verilir?

a)Hadr                     b)Tesri’
c)Teressül                 d)Tefekkür


52)Yeni doğan çocuğun kulağına ezan okunmasının hükmü nedir?

a)Farz                    b)Vacib
c)Mekruh                 d)Mendup


53)Cemaatle namazda saf düzeni ile ilgili söylenenlerden hangisi yanlıştır?

a)Kadın iki yanındaki birer erkeğin namazı bozulur
b)Kadının önündeki erkeğin namazı bozulur
c)Kadının arkasındaki erkeğin namazı bozulur
d)Kadının önündeki erkeğin namazı bozulmaz


54)Muktedi nedir?

a)İmama uyarak namaz kılan 
b)İmamlık yapan 
c)Yalnız namaz kılan
d)Müezzinlik yapan


55)Aşağıdakilerden hangisi farklıdır?

a)Müdrik                b)Lahik
c)Mesbuk               d)Müktedi


56)Aşağıdakilerden hangisi Cuma namazının sıhhat şartlarından değildir?

a)Vakit                    b)İkamet
c)Cemaat                 d)Şehir


57)Aşağıdakilerden hangisi İmam Şafii’ye göre hutbenin rükünlerinden değildir?

a)Hutbenin her iki bölümünde Allah’a hamdetmek
b)Her iki hutbede Peygamberimiz’e salavat getirmek
c)İkinci hutbede müminlere dua etmemek
d)Her iki hutbede takvayı tavsiye etmek


58)Aşağıdakilerden hangisi bayram namazlarının diğer namazlardan kılınış bakımından farklıdır?

a)İki rekatlı olması
b)Her rek’atta zait tekbirlerinin olması 
c)Cemaetle kılınması
d)Öğle vaktinden önce kılınması


59)Aşağıdakilerden hangisi Arapça’da rahatlamak,dinlenmek gibi anlamlara gelir?

a)Vitir               b)Revatib
c)Teravih           d)Regaib


60)Aşağıdakilerden hangisi hem uyumak hem de uyanmak anlamına gelir?

a)Teheccüd          b)Evvab
c)Duha              d)Fecr


CEVAPLAR:

41:(Cevap:C)
42:(Cevap:A)
43:(Cevap:C)
44:(Cevap:B)
45:(Cevap:C)
46:(Cevap:A)
47:(Cevap:C)
48:(Cevap:D)
49:(Cevap:D)
50:(Cevap:A)
51:(Cevap:C)
52:(Cevap:D)
53:(Cevap:B)
54:(Cevap:A)
55:(Cevap:D)
56:(Cevap:B)
57:(Cevap:C)
58:(Cevap:B)
59: (Cevap:C)
60:(Cevap:A)



Aktif Ziyaretçi24
Bugün Toplam1023
Toplam Ziyaret819326