• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/insanveislam.org/
  • https://plus.google.com/https://www.facebook.com/insanveislam.org//posts
  • https://twitter.com/insanuislam
                
MAKALELER
EĞİTİM ve SUNUM DOSYALARI
VAAZ ARŞİVİ KATEGORİLERİ

DHBT ve MBSTS Diyanet Yeterlilik TEST 27

Diyanet Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları 27

31)Aşağıdakilerden hangisi mest üzerine meshi bozmaz?


a)Mestin ayaktan çıkması
b)Mesh süresinin bitmesi
c)Yocular için mesh süresinin  48 saati geçmesi
d)Mest içine giren suyun bir ayağın  yarıdan fazla ıslatması


32)Aşağıdakilerden hangisi cinsi münasebet veya şehvetle meninin gelmesi (inzal) sebepleriyle meydana gelen ve belirli ibadetlerin yapılmasına engel olan hükmi kirlilik halinin adıdır?

a)Hades-i sağir             b)Cünüplük                c)Hayız                  d)Nifas


33)Aşağıdakilerden hangisinde gusletmek müstehap olarak görülmemiştir?

a)Cuma ve bayram namazları öncesinde gusletmek
b)Hac ve umre niyetiyle ihrama girerken gusletmek 
c)Hayız halinin sona ermesiyle  gusletmek 
d)Arafat'ta vakfe için gusletmek


34)Aşağıdakilerden hangisi Cuma namazının vücup şartlarından değildir?
a)Kadın olmak                          b)Erkek olmak
c)Hür olmak                              d)İkamet


35)Namaz esasında avret yerinin açılmasıyla ilgili aşagıdakilerden hangisi doğrudur?

a)Açılan yer bir rükün eda  edilecek bir süre açık kalmış ise kişinin namazı bozulur
b)Kendi iradesi açacak olursa namazı bozulmaz
c)Erkeklerde dizle ayak arası açılırsa namaz bozulur
d)Kadınlarda dizden aşağı açılırsa namaz bozulmaz


36)Namaz kılarken kıbleye yönelmek aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

a)Hadesten taharet                                  b)İstikbal-i kıble
c)Necasetten taharet                               d)Setr-i avret


37)Her şeyin gölgesi doğudan batıya doğru düşmekte iken,bundan sonra batıdan doğuya doğru düşmeye başlar.İşte güneşin tam bu yarı yola geldiği anda yere düşen gölgesine ne ad verilir?

a)Fecr-i sadık                                     b)Beyaz-ı müstetil
c)Fey-i  zeval                                     d)Beyaz-ı müsta'razi


38)Aşağıdakilerden hangisi "itaat,teslimiyet ve tevazu içinde eğilmek,yere kapanmak,yüzü yere sürmek"anlamların gelir?

a)Rüku        b)Kıyam               c)Secde                    d)Kıraat


39)Aşağıdakilerden hangisi namazın vaciplerinden değildir?

a)Farz namazlarının ilk iki rek'atında Fatiha suresini okumak
b)Namaza Allahüekber sözüyle başlamak
c)Farz olan kıraati ilk iki rek'atta yerine getirmek
d)Namazın sonunda teşehhüt miktarı oturmak


40)Aşağıdaki eşlestirmelerden hangisi yanlıştır?

a)İtimat:İmama uyan kişi
b)Tesmı:Rükudan doğrulurken Semiallahülimen hamideh demek
c)İrsal:Tekbirden sonra elleri sallamak
d)Tahmid:Rabbena leke'l hamd demek


41)Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a)Tıval-i  mufassal:Hucurat suresi ile Büruc suresi arasındaki sureler
b)Evsat-i mufassal:Büruc suresi ile Beyyine suresi arasındaki sureler
c)Kısar-ı mufassal:Büruc suresi ile Beyyine suresi arasındaki sureler
d)Kısar-ı mufassal:Beyyine suresinden Nas suresine kadar olan sureler


42)Aşağıdakilerden hangisi imamlığa ehil değildir?

a)Kur'anı daha güzel okuyan
b)Daha muttaki olan
c)Yaşça daha büyük olan
d)Boyu daha uzun olan


43)Müteneffil nedir?

a)Vacip namaz kılan 
b)Nafile namaz kılan
c)Farz namaz kılan
d)Cemaatle namaz kılan

44)Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

a)İmamın namazının bozulması kendisini bağlar,cemaatin namazı bozulmaz
b)İmamın namazının bozulması durumunda cemaatin namazıda bozulur
c)Muktedinin fiillerinden dolayı imamın namzı bozulmaz
d)İmamın okuması cemaatin okuması yerine geçer

45:Aşağıdakilerden hangisi yastı namazından sonra kılınan vacip hükmündeki namazdır?

a)Teheccüd                              b)Vitir
c)Tesbih                                   d)Bayram


CEVAPLAR:

31:(Cevap:C)
32:(Cevap:B)
33:(Cevap:C)
34:(cevap:A)
35:(Cevap:A)
36:(Cevap:B)
37:(Cevap:C)
38:(Cevap:C)
39:(Cevap:D)
40:(Cevap:A)
41:(Cevap:C)
42:(Cevap:D)
43:(Cevap:B)
44:(Cevap:A)
45:(Cevap:B)



Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam418
Toplam Ziyaret637151