• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/insanveislam.org/
  • https://plus.google.com/https://www.facebook.com/insanveislam.org//posts
  • https://twitter.com/insanuislam
                
MAKALELER
EĞİTİM ve SUNUM DOSYALARI
VAAZ ARŞİVİ KATEGORİLERİ

DHBT ve MBSTS Diyanet Yeterlilik TEST 28

Diyanet Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları 28

1)Müzdelife'de akşam ile yatsının yastı namazının vaktinde birlikte kılınması ne ile ifade edilir?


a)Vakfe                                     b)Cem'-i te'hir

c)Cem'-i  takdim                     d)Cem'-i tevhıd 


2)Hanifiler'e göre yolculuk, yağmur gibi cem'i mubah kılan mazeretlerin bulunması durumunda iki namazın ilkini son, ikincisini ilk vaktinde olmak üzere yapılan ce'uygulamasına ne ad verilir?

a)Cem'ü l muvasala               b)Cem'-i te'hir

c)Cem'-i  takdim                  d)Cem'-i tevhıd


3)Vaktinde kılınmayan namaza ne ad verilir?

a)Kaza                                    b)Eda

c)Faite                                    d)Faide


4)Vitir namazının kaza etmenin hükmü nedir?

a)Farz                                    b)Sünnet

c)Mubah                                  d)Vacip


5)O zamana kadar altı vakitten namazdan kazaya kalmamış bir kimseye aşağıdakilerden hangisi ile adlandırılır?

a)İman sahibi                                 b)İhlas sahibi

c)Mal-mülk sahibi                             d)Tertip sahibi


6)Cenaze namazının hükmü nedir?

a)Vacip                                     b)Farz-ayn

c)Farz-ı kifaye                              d)Sünnet


7)Cenaze namazının rükünleri nelerdir? 

a)Kıyam-kıraat                        b)Rüku-secde


c)Tekbir-dua                          d)Kıyam-tekbir


8)Aşağıdaki oruçlardan hangisi mubahtır?

a)Zilliciye                                    b)Şaban 

c)Pazartesi-perşembe                       d)Hepsi


9)Aşağıdakilerin hangisinde oruç tutmak haram değildir?

a)Ramazan bayramının ilk günü

b)Ramazan bayramının 2.günü

c)Kurban bayramının 1ve 2.günü

d)Kurban bayramının 3ve4.günü


10)Oruç süresince yeme içme ve cinsi ilişkiden uzak durmak oruçla ilgili neyi ifade eder?

a)Vacipleri                              b)Şartları

c)Rükünleri                             d)Hiçbiri


11)Aşağıdaki oruçlardan hangisine akşam vaktinden başlayıp ertesi günün kuşluk vaktine kadar niyet edilemez?

a)Ramazan orucu 

b)Nafile oruç

c)Kaza orucu

d)Hepsi


12)Balın zekatıyla ilgili hangisi yanlıştır?

a)Hanefi ve Hanbelılere göre 1/10 nisbetinde verilir 

b)Şafii ve Malikilere göre 1/20 nisbetinde verilir 

c)Şafii ve Malikilere göre zekat verilmez

d)Ebu Hanifiye göre balda nisap aranmaz


13)Aşağıdakilerin hangisi eski devirlerde yer altına gömülen veya herhangi bir sebeple yer altında kalan kıymetli eşyayı ifade eder?

a)Rikaz                                b)Nisab

c)Mal-i müstefad                       d)Hiç biri


14)Mevat topraklarda veya sahibi bilinmeyen topraklarda bulunan rikazların zekatı nasıl verilir?

a)1/5vergi olarak alınır, kalan 4/5 buna verilir

b)Mülk arazide bulunmuş ise Hanefiler'e göre4/5'i mülk sahibi veya varislerine ait olur

c)Bu eşyayı gayri müslim tebaadan biri veya çocuk da bulsa durumda bir değişiklik olmaz

d)Hepsi



15)Madenlerin zekatıyla ilgili hangisi yanlıştır?

a)Hanifi mezhepine göre madenlerde nisap aranmaz

b)Hanefi mezhepine göre  madenlerde nisab 5 veskir

c)Zekatı 1/5 devlete fey hükmüne verilir

d)Maddenlerden alınan fey hükmündeki vergi devlet için harcanır



CEVAPLAR:
1:(Cevap:B)
2:(Cevap:A)
3:(Cevap:C)
4:(Cevap:D)
5:(Cevap:D)
6:(Cevap:C) 
7:(Cevap:D) 
8:(Cevap:D) 
9:(Cevap:B) 
10:(Cevap:C)
11:(Cevap:C) 
12:(Cevap:B) 
13:(Cevap:A)
14:(Cevap:D) 
15:(Cevap:B)
 



Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam1469
Toplam Ziyaret631056