• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/insanveislam.org/
  • https://plus.google.com/https://www.facebook.com/insanveislam.org//posts
  • https://twitter.com/insanuislam
                
MAKALELER
EĞİTİM ve SUNUM DOSYALARI
VAAZ ARŞİVİ KATEGORİLERİ

DHBT ve MBSTS Diyanet Yeterlilik TEST 33

Diyanet Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları 33

31:) Aşağıdakilerden hangisinde şâiirin yapılmamasını kesin ve bağlayıcı tarzda istediği bir fiil olmakla birlikte, bu talep haber-i vâhid gibi zannlî bir delil ile sabit olmuştur?

a:)Haram
b:)Tenzihen mekruh
c:)Tahrimen mekruh
d:)Caiz

32:) Aşağıdakilerden hangisi şâiirin yapılmamasını kesin ve bağlayıcı olmayan bir tarzda istediği fiildir?

a:)Haram
b:)Tenzihen mekruh
c:)Tahrimen mekruh
d:)Caiz

33:) Abdestin dört farzının ara verilmeden yapılması aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

a:)Sünnet
b:)Muvâlât
c:)Tasil
d:)Tertîb

34:)Aşağıdakilerden hangisi abdestin sünnetlerinden değildir?

a:)Ayakları yıkamak
b:)Niyet etmek
c:)Besmele ile başlamak
d:)Uzuvları üçer kere yıkamak

35: Aşağıdakilerin hangisinde abdestli olmak gerekmez?

a:)Namaz kımak
b:)Kâbeyi tavaf etmek
c:)Allah'ı zikretmek
d:)Tilavet secdesi yapmak

36:)Aşağıdakilerden hangisi deri ve benzeri maddelerden ayaklara giymek maksadıyla yapılan, ayakları topuklarla birlikte örten, içine su geçirmeyecek veya yere konduğunda kendi kendine dik durabilecek veya yere konduğunda kendi kendine dik durabilecek bir ayakkabı çeşididir?

a:)Mest
b:)Mesh
c:)Delk
d:)Muvâlât

37:) Aşağıdakilerden hangisi suyu temin etme veya kullanma imkânı bulunmadığı durumlarda hadesi yani büyük ve küçük hükmî kirkiliği gidermek maksadıyla, temiz toprağa veya yer kabuğundan sayılan bir maddeye sürülen ellerle yüzü ve iki kolu meshetmekten ibaret hükmî temizlik demektir?

a:)Abdest
b:)Teyemmüm
c:)Gusül
d:)Mesh

38:)Aşağıdakilerden hangisi doğumdan hemen sonra kadının cinsel organından gelen kan veya bu şekilde kan gelmesinin sebeb olduğu hükmî kirlilik (hades) halinin adıdır?

a:İhtilâm
b:)İstihaze
c:)Hayız
d:)Nifas

39:) Tam zeval vaktine, gündüzün bu ana kadar geçen süresi ile geri kalan süresinin birbirine eşitliği anlamını aşağıdakilerden hangisi ifade eder?

a:Beyâz-ı müstetîl
b:)Beyâz-ı müste'razi
c:)Fey-i zevâl
d:)istivâ vakti

40:)Namazda kıraatle ilgili hangisi yanlıştır?

a:)Kıraat namazın zaid rüknü olarak kabul edilir
b:)Kıraatin ilk iki rekatta olması vaciptir
c:)Kıraat imama uyan kişiden düşer
d:)İmama uyan kişi kıraati terk ederse namazı bozulur

41:)İmama uygun davranmanın hükmü nedir?

a:)Farz
b:)Vacip
c:)Sünnet
d:)Müekked sünnet

42:) münferid nedir?

a:)İmama uyarak namaz kılan
b:)İmamlık yapan
c:)Yalnız namaz kılan
d:)Müezzinlik yapan

43:)Aşağaıdakilerden hangisi hutbenin mekruhlarından değildir?

a:)Hutbenin sünnetlerini terk etmek
b:)Hutbe okunurken konuşmak
c:)Hutbenin şartlarını terk etmek
d:)Hutbe okunurken selam alıp vermek

44:)Teravih namazı kimin döneminde cemaatle ve yirmi rek'at  olarak kılınmaya başlamıştır?

a:)Hz.Ebubekir
a:)Hz. Ömer
c:)Hz. Osman
d:Hz. Ali

45: Aşağıdakilerden hangisi hayırlı olanı istemek anlamına gelir?

a:)Revatib
b:Teravih
c:) Regaib
d:)İstihâre

CEVAPLAR:

31:C
32:B
33:B
34:A
35:C
36:A
37:B
38:D
39:D
40:D
41:B
42:C
43:C
44:B
45:D



Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam579
Toplam Ziyaret739084