• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/insanveislam.org/
  • https://plus.google.com/https://www.facebook.com/insanveislam.org//posts
  • https://twitter.com/insanuislam
                
MAKALELER
EĞİTİM ve SUNUM DOSYALARI
VAAZ ARŞİVİ KATEGORİLERİ

DHBT ve MBSTS Diyanet Yeterlilik TEST 34

Diyanet Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları 34

1:Resulullahın Kur'anın zirvesi dediği sure hangisidir?


a:)Al-i İmran
b:)İhlas
c:Fatiha
d:)Bakara

2:) Ahmet ismi kendisine zikredilen sure hangidsidir?

a:)Muhammed
b:)İbrahim
c:)Meryem
d:)Saff

3:)Zekatın kimlere verileceğini tek tek sayan ayeti kerime hangi surededir?

a:)Kehf
b:)Kasas
c:)Furkan
d:)Tevbe

4:Bedir gavzesini anlatan süre hangisidir?

a:)Gaşiye
b:)Beled
c:)Enfal
d:)Ankebut

5: Kur'anı kerimde kaç tane Nebinin ismi zikredilmiştir?

a:)20
b:)25
c:)27
d:)30

6:Aşağıdakilerden hangisi Nebilerin ismi ile isimlenen sürelerden biri değildir?

a:)Yunus
b:)Hud
c:)Nuh
d:)Neml

7:)Kur'anda zikredilen en büyük rakam kaçtır?

a:)10 bin
b:)50 bin
c:)100 bin
d)700 bin

8:)Kur'anı kerimde zikredilen en küçük rakam kaçtır?

a:)10
b:)1/10
c:)1/100
d:)1/1000

9:) İki Nebinin adı ile biten süre hangisidir?

a:)Rahman
b:)Maun
c:)Ala
d:)İbrahim


10:)Her ayetinde Allah (c.c) lafzı olan sure hangisidir?

a:)Mecadele
b:)Fetih
c:)Hümeze
d:)Tekasür

11:Hendek gavzesini anlatan süre hangisidir?

a:)Yasin
b:)Ahzab
c:)Fatır
d:)Beled

12:)Mirac hadisesini anlatan süre hangisidir?

a:)Şuara
b:)Necm
c:)İnşikak
d:)Mutaffifin

13:Zülkarneyn süresini anlatan süre hangisidir?

a:)Tarık
b:)Fecr
c:)Kehf
d:)Duha

14:Talat-Calut kıssasını anlatan sure hangisidir?

a:)Bakara
b:)Embiya
c:)Furkan
d:)Abese

15:)Musa (a.s) ile Hızır (a.s) kıssasını anlatan süre hangisidir?

a:)Kasas
b:)Kehf
c:)Nur
d:)Hud


CEVAPLAR:

1:)Cevap: D
2:)Cevap: D
3:)Cevap: D
4:)Cevap: C
5:)Cevap: B
6:)Cevap: D
7:)Cevap: C
8:)Cevap: B
9:)Cevap: C
10:)Cevap:A
11:)Cevap:B
12:)Cevap:B
13:)Cevap:C
14:)Cevap:A

15:)Cevap:B



Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam980
Toplam Ziyaret815785