• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/insanveislam.org/
  • https://plus.google.com/https://www.facebook.com/insanveislam.org//posts
  • https://twitter.com/insanuislam
                
MAKALELER
EĞİTİM ve SUNUM DOSYALARI
VAAZ ARŞİVİ KATEGORİLERİ

DHBT ve MBSTS Diyanet Yeterlilik TEST 18

Diyanet Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları 18

1: İslam literatüründe tanrı'nın kendini göstermesi genellikle hangi kavranlarla ifade edilir?


a:Yaratma ve buyurma
b:Pasif ve alıcı
c:Aktif ve kurucu
d:Öz ve orjinal

2: Hz. Muhammed (s.a.v) ve Cibril rasında geçen bir diyalokda Cibril'in Hz. Muhammed'e (s.a.v) sorduğuüç kavram aşağıdakilerden hangisidir?

a:İman-Din-İhlas
b:İman-İslam-İhsan
c:İnanç-islam-ibadet
d:İman-islam-şükür

3: Tanrıya olan inancın ve ona yapılan ibadetin içtenlik derecesine İslam terminolojide ne diye adlandırılır?

a:Tefekkür-ihsan
b:Tevekkül-ihlas
c:İhlas-ihsan
d:İhsan-şükür

4: İslamın ana ve değişmez unsurları aşağıdakilerden hangileridir?

a:Kur'an-Sünnet
b:Sünnet-İcma
c:Kur'an-İcma
d:Sünnet-Kıyas

5: Aşağıdakilerden hangisi mezheb kelimesinin sözlük anlamı değildir?

a:İbadet
b:Gidilecek yer
c:Görüş
d:Akım

6: Aşağıdakilerden hangisi Akaid mesebleri için kullanılan isimlerden değildir?

a: Fıkra
b:Makale
c:Hulul
d:Nihle

7: Allah'ı zatında sıfatlarında, fiilerinde bir kabul etmek, onu yegane tapınılan varlık, tek otorite tanımak aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

a:İrade
b:Kudret
c:Tevhid
d:Basar

8: Aşağıdakilerden hangisi sözlükte "gönülden bağlanılan, düğün atmışçasına sağlam inanılan şey anlamına gelir?

a:Arefe
b:Akide
c:Lifafe
d:Tasavvuf

9: Kur'an-ı Kerim'de ilk şeytandan ne diye bahsedilir?

a:İfrit
b:İblis
c:Şeytan
d:Dabbe

10:Allah teâla'nın kullarına yol göstermek ve aydınlatmak üzerine peygamberine vahyettiği sözlerine ve bunun yazıya geçirilmiş şekline ne denilir?

a.Kitap
b:Defter
c:Risale
d:Mektup

11: Ehl-i kitap kimdir?

a:Müslümanlar
b:Hrıistiyanlar ve Yahudiler
c:Müşrikler
d:Mecusiler

12:Aşağıdakilerden hangisi asli delillerden değildir?

a:Kitap
b:Sünnet
c:İcma
d:İstihsan

13: Aşağıdakilerden hangisi fer'i delillerden değildir?

a:İstihsan
b:İstishab
c:Kıyas
d:İstislah

14: Aşaüıdakilerden hangisi vaz'i hükümün çeşitlerinden değildir?

a:Sonuç
b:Sebep
c:Rükün
d:Şart

15: Aşağıdakilerden hangisi mutlak suyun özelliği değildir?

a:Kalınlığı
b:Rengi
c:Kokusu
d:Tadi

16. İlmihal dilinde, kadınlara mahsus hallerdenilce aşağıdakilerden hangisi kastedilmez?
a:İhtilâm
b:İstihaze
c:Hayız
d:Nifas

17: Yaratıldığı tabii halini koruyan, mahiyetini değiştirecek başka maddeler karışmamış suya ne denir?

a:Mukayyet su
b:Doğal kaynak suyu
c:Mutluk suyu
d:Saf su

18:Aşağıdakilerden hangisi "dua etmek, övmek, tâzim etmek" gibi anlamlara gelmektedir?

a:Salât
b:Kâmet
c:Kıyan
d:Savm

19:Aşağıdakilerden hangisi belli belli eylemler ve özell rükünler ile yüce Allah'a kulluk etmektir?

a:Dua
b:Namaz
c:Oruç
d:Hiçbiri

20:Farzı üç rekat kılınan namaz aşağıdakilerden hangisidir?

a:Vitir
b:Bayram
c:Cuma
d:Akşam

CEVAPLAR
1:A
2:B
3:C
4:A
5:A
6:C
7:C
8:B
9:B
10:A
11:B
12:D
13:C
14:A
15:A
16:A
17:C
18:A
19:B
20:D



Aktif Ziyaretçi24
Bugün Toplam2309
Toplam Ziyaret822386