• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/insanveislam.org/
  • https://plus.google.com/https://www.facebook.com/insanveislam.org//posts
  • https://twitter.com/insanuislam
                
MAKALELER
EĞİTİM ve SUNUM DOSYALARI
VAAZ ARŞİVİ KATEGORİLERİ

DHBT ve MBSTS Diyanet Yeterlilik TEST 29

Diyanet Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları 29

16)Senenin çoğunu meralarda otlayarak geçiren hayvanlara ne denilmektedir?


a)Amile                                     b)Hamile
c)Saime                                    d)Ma'lufe


17)Zekatı verme hususunda aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a)Gerçekten onu hak edenleri araştırıp bularak vermelidir
b)Mükellef bu konuda gereken titizliği göstermez ve zekatını ehil olmayana verirse borcundan kurtulmuş olmaz, zekatını yeniden vermesi gerekir
c)Zekat verirken araştırmak gerekmez
d)Zekat mükellefi, gereken araştırmayı yapar, fakat fakir zannederek zekat verdiği kişinin zengin veya gayrimüslim olduğu ortaya çıkarsa Ebu Hanife İmam Muhammed'e göre onun yeniden zekat vermesi gerekmez.Ebu Yusuf'a göre zekatını yeniden vermesi gerekir


18)Aşağıdakilerden hangisi haccın farzlarından değildir?

a)Sa'ya 
b)İhram
c)Tavaf
d)Vakfe


19)Aşağıdakilerin hangisi ihramlıya yasak değildir?

a)Dikişli elbise ve iç çamaşırı türlü giysi giymek
b)Şemşiye kullanmak
c) Başa sarık sarmak
d)Eldiven çorap ve topukları kapatan ayakkabı giymek


20)Arafat vakfesiyle ilgili hangisi yanlıştır?

a)Arife günü gündüz Arafat'ta bulunanların,mazeretsiz olarak güneş batnadan önce Arafat'tan ayrılmamalrı vaciptir
b)Manzeretsiz olarak Arafat'tan ayrılan kimse, henüz güneş batmadan bu bölgeye tekrar dönerse, birşey yapmak gerekmez
c)Manzeretsiz olarak Arafat'dan ayrılınan kimse, güneş batmadan bu bölgeye tekrar dönmezse ceza (dem) gerekir
d)Gündüz Arafat'ta bulunmayıp güneş battıktan sonra gelenlere ceza(dem) gerekir


21)Aşağıdakilerden hangisi hacla ilgili tavaflardandır?

a)Tatavvufu tavafı                               b)Veda tavafı 
c) Tahiyyetü'l mescid tavafı                      d)Nezir tavafı


22)Aşağıdakilerin hanngisi haccın vaciplerinden değildir?

a)Sa'y                                                b)İhram
c)Remy-i cimar                                       d)Taksir


23)Aşağıdakilerin hanngisi Safa'dan başlanıp Merve'de tamamlanmak üzere yedi defa gidip gelmeyi ifade eder?

a)Tavaf                              b)Vakfe
c) Sa'y                               d)Şavt


24)Aşağıdakilerin hanngisi şeytan taşlamanın sünetlerinden değildir?

a)Cemre mahallinde biriken taşlardan alıp atmak 
b)Taşları üç-beş metre mesafeden atmak
c) Yedi taşı peş peşe atmak
d)Atılan taşların nohuttan büyük fındıktan küçük olması


25)Hacda halk veya taksir ile cinsel ilişki haricinde bütün ihram yasaklarının kalkması aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

a)Tahayyül                            b)Tehallül
c) İstilam                              d)İstitaat


26)Aşağıdakilerin hanngisi Mekkeli olmayan ve Mekkeli hükmünde sayılmayan uzak bölgelerden gelmiş hacıların Mekke'den ayrılmadan yapmalrı gereken son tavaftır?

a)Ziyaret                               b)Kudüm
c) Sader                               d)Tatavvu



27)Aşağıdakilerin hanngisi haccetmek üzere ihrama giren kişinin Arafat vakfesine yetişebilmemesi vakfe süresi içinde bir an olsun Arafat'ta bulunmamasıdır?

a)İhsar                                    b)Fevat
c) Bedene                                 d)Dem


28)Kabe aşağıdaki hangi peygamber tarafından yapılmıştır?

a)Hz. Nuh
b)Hz. İbrahim
c) Hz. Musa
d)Hz. İsa


29)Aşağıdakilerden hangisi haccı bozar?

a)Ziyaret tavafını cünüp olarak yapmak 
b)Arafat vakfesinden sonra ilk tehallülden önce cinsel ilişkide bulunmak
c) Arafat vakfesini yapmadan cinsel ilişkide bulunmak 
d)Mıkatı ihramsız geçmek


30)Kabe'nin etrafında yedi defa dönmek suretiyle yapılan ibadet aşağıdakilerden hangisidir?

a)Sa'y
b)Tavaf
c) Vakfe
d)İhram

CEVAPLAR:


16:Cevap:C) 
17:(Cevap:C) 
18:(Cevap:A) 
19:(Cevap:B) 
20:(Cevap:D) 
21:(Cevap:B) 
22:(Cevap:B) 
23:(Cevap:C) 
24:(Cevap:A) 
25:(Cevap:B) 
26:(Cevap:C) 
27:(Cevap:B) 
28:(Cevap:B) 
29:(Cevap:C) 
30:(Cevap:B)



Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam1799
Toplam Ziyaret740304